DeeDees Leek
Tolberterstraat 18
9351 BG Leek
Tel.: (0594) 51 22 46
DeeDees Roden
Wilhelminastraat 28-A
9301AK Roden
Tel.: (050) 502 90 57
Vragen?
Mail ons gerust!
 

Like ons op Facebook

 
Geschiedenis van DeeDees lederwaren

In 1946 is aan de Kerkweg in Leek het bedrijf begonnen dat we nu kennen als DeeDees. Opa Donkerbroek maakte daar op bestelling lederen tuigen en bogen voor paarden, ook vervaardigde hij lederen tassen.
Oma stond de klanten te woord. Een korte tijd later besloten opa en oma te verhuizen naar de Tolberterstraat, daar konden zij wonen en een winkel te beginnen. Opa ging verder met de tuigen, bogen en tassen, ondertussen ging oma ook tassen inkopen en verkocht zij naast de tassen bloemen van de plaatselijke bloemist, al met al werd de winkel mooi gevuld.
Dit ging jaren zo door, opa werkte gemiddeld 20 uur per dag en dat begon volgens oma zijn tol te eisen, daarop heeft oma besloten dat het genoeg was.
Opa is toen aan het werk gegaan als werkmeester bij de van Mesdag kliniek te Groningen, oma bleef de winkel bestieren en had daarbij de zorg voor hun zoon.
Een aantal jaren later werd de naam van de winkel veranderd in Donkerbroek Lederwaren en werden de collecties uitgebreider.
In 1997 kwam de zoon van meneer en mevrouw Donkerbroek; Dirk, bij hun in de zaak werken. Nadat hem alles werd geleerd wat hij moest weten en hij ontdekte dat de wereld van de tassen, reisgoed, en lederen artikelen hem goed lag kwam de stap om in het jaar 2000 de zaak over te nemen. En als derde generatie heeft ook hij de ambacht van het repareren meegekregen.
De naam werd aangepast aan de moderne tijd en werd DeeDees van Donkerbroek lederwaren. In datzelfde jaar opende Dirk een 2e zaak in Roden. Mevrouw Donkerbroek werkte nog een aantal jaren mee in de winkel en daarna achter de schermen, daar was zij een vertrouwd klankbord voor haar zoon.
In het jaar 2004 kwam Dirk zijn vrouw Patricia het team versterken en vanaf dan runnen zij samen de beide winkels, het personeel bestaat uit de moeder van Patricia die enkele dagen per week in de zaak werkt, en de vader van Patricia die bijspringt in de winkel wanneer dat nodig is. Ook wordt er nog steeds vakkundig gerepareerd, meer hierover kunt u lezen in het kopje Reapareren, Zo werken zij met grote inzet en liefde voor het vak al ruim 65 jaar, met recht een familiebedrijf. Een rijke geschiedenis die zich kenmerkt door vakmanschap, vakkundigheid, enthousiasme en doorzettingsvermogen. Maar bovenal door servicegerichtheid en oprechte interesse in de klant en zijn wensen.